Од новинара до краљице: љубавна прича краља Фелипеа и краљице Летизије- Од новинара до краљице: Љубавна прича краља Фелипеа и краљице Летизије - Целебс - Фабиоса

Шпанска краљевска породица је још један живописан пример како се пучанин може удати за принца.Летизиа Ортиз Роцасолано први пут је упознала престолонаследника Шпаније 2002. године на једној вечери. Летизиа је у то време радила као новинар и ТВ водитељ; већ је била прилично позната.

геттиимагес

Њене бака и отац имали су везе са радиом и новинарством, па је млада Летизиа изабрала исти пут. Била је добар студент и увек је вредно радила. Будућа вереница принца Фелипеа такође је показала своје одличне професионалне вештине када је требало да ради за ЦНН и Блоомберг ТВ.

А престолонаследник Фелипе је у то време био нежења, па су његови родитељи покушавали да пронађу одговарајућу принцезу, али нису му се толико свидели њихови кандидати да би један од њих постао његова супруга. Место у његовом срцу остало је упражњено.Али све се променило када је поново срео Летизију када је извештавала о вестима о просипању нафте. Говорило се да се принц Фелипе, који је у то време напунио 34 године, заљубио у њу на први поглед. Чинило се да би било која девојка била сретна да изађе са краљевим сином, али Фелипе је морао да искористи много времена и харизме да намами Летизију на спој. На почетку ју је четири пута питао да изађе, међутим, тврдоглава девојка је увек говорила ’не’. Када је коначно пристала да упозна престолонаследника, сјајно су се забавили и почели да излазе, али су то држали у тајности.

геттиимагесШтавише, пар је морао проћи кроз тешка времена убеђујући Фелипеове родитеље да би њихов брак могао бити добра идеја. Краљ Хуан и краљица Софија нису желели да Летизију виде као своју снаху. Зашто? Па зато што се чинило да је разведена и да је већ једном била удата. Овај човек је био Алонсо Гуерреро Перез - предавач књижевности са Универзитета у Ектремадури. Били су заједно 10 година, а затим су се венчали 1998. Али то није трајало толико дуго, а пар се развео за годину дана.

Фелипеа није било брига за ову чињеницу и успео је да докаже родитељима да је то његов избор и да неће одустати. Дакле, 2004. године, Престолонаследник Фелипе је од своје вољене Летизије направио Престолонаследницу. Њихово венчање је било велико и лепо, са бројним краљевским гостима.

геттиимагес

Летизиа је напустила новинарску каријеру и усредсредила се на породицу. Родила је две невероватне девојчице, Леонор и Софију, и пратила је свог супруга на службеним путовањима и посетама.

геттиимагес

Када је 2014. краљ Јуан Царлос л одлучио да абдицира, престолонаследник је заузео престо. Тако су постали краљ Фелипе и краљица Летизија. Изузетно су популарни не само у Шпанији и заиста су поштовани због својих вредности и стила. Фелипе и Летизиа су увек заузети током целе године, присуствују бројним важним догађајима, али истовремено знају да породица остаје најважнија ствар.

геттиимагес

Њихова божићна честитка објављена овог децембра за празнике још је један доказ да могу бити сјајан пример многима тамо. А краљица Летизиа, са својим путем од вредног ученика до краљице и невероватне маме, права је инспирација.

геттиимагес

ПРОЧИТАЈТЕ И: Краљевски брак: краљица Елизабета морала је да се бори за принца Филипа

Љубавна прича

Популар Постс