Статистика злостављања животиња показује побољшање, али пред нама је још дуг путСве што треба да знате о тренутној ситуацији злостављања животиња: од најважнијих бројева до неких чињеница које нисте знали.

Што се тиче злостављања животиња, пси су најчешће жртве, што представља готово 65% свих документованих случајева окрутности. И није уопште реч о псима, већ о одређеним расама. На пример, 1 од 4 злостављана пса су пит буллови. У неким земљама, на пример у Великој Британији, ова врста је забрањена како би се спречила окрутност према животињама, као и злогласни стравични напади питбула на људе. Међутим, не само пси постају жртве злостављања животиња - мачке, птице, мишеви, китови и многе друге животиње пате од људског беса и злостављања. У неким случајевима злостављање животиња мотивисано је комерцијалним циљевима, неки други случајеви показују једноставно незнање и немар власника, док остали показују заиста злоћудну природу људских врста.Да бисмо боље разумели и решили проблем злостављања животиња, морамо научити статистику и неке значајне и индикативне чињенице. Друштво мора бити свесније застрашујућег броја убистава, злостављања и занемаривања животиња, које су по природи љубазне и одане. Као што је велики Антоине де Саинт-Екупери написао у „ Мали принц ':

Постајеш одговоран заувек за оно што си укротио.

Статистика злостављања животиња показује побољшање, али постојикмирагаиа / Депоситпхотос.цом

ПРОЧИТАЈТЕ И: Светски је дан животиња: Злостављане животиње су и даље дражесне и заслужују сву љубав коју могу добитиСтатистика злостављања животиња 2018: важни бројеви

Да ли сте икада чули за тај израз зоосадизам ? Односи се на задовољство које особа добија од окрутности према животињама и сматра се једним од три показатеља социопатског понашања. Подметање ватре и енуреза су два друга знака. Али да ли сте знали да окрутност према животињама укључује не само физичко насиље, већ и занемаривање, тестирање на животињама, чисто незнање, па чак и једноставне дезинформације? Дакле, многи људи широм света злостављају животиње без стварне намере да учине нешто погрешно. Погледајмо сада ближе статистику злостављања животиња у 2018. години:

 1. Један од најшокантнијих бројева је количина убијених паса и мачака за производњу и продају лажних крзнених капута. Преко 2 милиона пратилаца животиња трпи неподношљива мучења пре него што их убију због крзна.
 2. Још један застрашујући број показује колико пријатеља животиња сваке године стигне у америчка склоништа - више од 6,5 милиона, док је око 3,3 милиона паса, а остатак 3,2 милиона мачака! Од тога је око 1,5 милиона кућних љубимаца еутаназирано!
 3. Према АСПЦА , око 40% свих породица у САД-у има најмање једног пса, а 35% има барем једну мачку. У сировом броју то је око 78 милиона паса и 86 милиона мачака. То у основи значи да америчка домаћинства имају више кућних љубимаца него деце.
 4. Са добре стране, годишње се удоми скоро 3,2 милиона кућних љубимаца. Половина њих (1,6 милиона) су пси, а друга половина мачке. Генерално, АСПЦА статистика злостављања животиња показује значајно побољшање, што се може објаснити порастом случајева удомљавања животиња, као и случајевима враћања луталица власницима.
 5. У различитим извештајима се наводи да се око 1 милион животиња сваке године злоставља због породичног насиља, од чега 32% чине деца.
 6. Само 198 држава имале су законе о злостављању животиња пре 1986. Данас их има свих 50 држава. Ипак, многе државе не укључују стоку у законе о окрутности.
 7. Више од 100 милиона животиња широм света користи се за лабораторијске експерименте за испитивање различитих комерцијалних производа, укључујући козметику, лекове и хемикалије.
 8. У многим случајевима коњских трка, као и трка паса, животиње се држе у малим кавезима и убијају их ради селективног узгоја или ако су повређене, што значи „бескорисно“. За само годину дана убије се преко 7000 штенаца хртова и више од 10 000 одраслих паса јер нису довољно брзи!

Статистика злостављања животиња показује побољшање, али постојиТавнг / Депоситпхотос.цомПРОЧИТАЈТЕ И: Смрт овог преслатког лабрадора створила је нови закон који штити животиње од злостављања

Чињенице и информације о злостављању животиња

 1. Данас је због трговине егзотичним птицама скоро једна трећина врста папагаја близу изумирања. Од злостављања не трпе само длакаве животиње.
 2. Да ли сте знали да се кератин који користимо за косу извлачи из приземљених рогова, пера, пераја и других делова животиња?
 3. Пилићи се обично узгајају у веома насилним и занемарљивим условима. С обзиром да се користе за јаја или месо, произвођачи ретко брину о животињама. Да би удовољили захтевима тржишта, они обично форсирају производњу што неизбежно доводи до знатно лошијих услова квалитета за пилиће.
 4. Сличне организације које теже само једном циљу, профиту, су млинови / фарме штенаца. Ти узгајивачи обично не пружају здраве и сигурне услове за псе, јер се очекује да ће се релативно брзо продати.
 5. Утврди се да се исти ниво злостављања животиња дешава у циркусима, где су жртве изложене малтретирању током целог живота. Верујте нам, не бисте желели да изађете у бекстејџ и погледате њихове језиве услове живота.
 6. Да ли сте приметили колико крзнених капута постоји на тржишту? Али да ли сте знали да је потребно око 18 лисица или 55 мин да се убије да би се произвео само један такав капут? Не чини ли вам се одвратно нехуманим?

Статистика злостављања животиња показује побољшање, али постојиДраго_Ника / Депоситпхотос.цом

Припремили смо мали сто који представља најчешће врсте злостављања животиња у Сједињеним Државама. Јасно нам показује да имамо огроман простор за побољшање:

Злостављање животиња

% свих случајева

1.

Немара власника

32.4

2.

Животиња је убијена

11.6

3

Смрт због гушења или гушења

11.5

Четири.

Смрт због тровања и туче

9.3

5.

Животиња је претучена

7

6.

Животиња је мучена

5.6

7.

Остале врсте, укључујући смрт од лова, паљења, туче итд.

~ 22.7

Статистика злостављања животиња према држави

Ако се питате која је држава апсолутно најгора у заштити животиња, то је Кентуцки, према Фонду за заштиту животиња ( АЛДФ ). Остале државе које нису пријатељске према животињама су Иова, Виоминг, Утах и ​​Северна Дакота. Главни разлог зашто је Кентуцки најгора држава за 11тхвреме заредом, због својих закона. Ветеринарима је забрањено да тамо пријаве било какву сумњу или потврђено злостављање животиња. Стога многи случајеви суровог поступања према животињама остају скривени и неоткривени. Животињама су најпријатније државе Иллиноис, Орегон, Калифорнија, Маине, Рходе Исланд.

Злостављање може бити у различитим облицима. Али ко су ти људи који могу наштетити својим пријатељима? Према Хуманитарно друштво , углавном су мушкарци млађи од 30 година ти који намерно и свесно злостављају животиње, док су углавном жене старије од 60 година укључене у гомилање, које има више пратилаца животиња од уобичајеног. Можда се питате зашто се то уопште сматра злостављањем животиња. Према различитим извештајима, људи једноставно нису у могућности да својим љубимцима пруже потребну негу и услове за живот. А ми говоримо о врло основним стварима као што су правилна исхрана, санитација, ветеринарска нега. Ова неспособност да се задовоље потребе заузврат доводи до глади, болести и смрти. Сваке године више од 250.000 животиња постане жртва гомилања животиња у САД-у.

Статистика злостављања животиња показује побољшање, али постојинаталие_магиц / Депоситпхотос.цом

Иако статистика злостављања животиња показује знаке побољшања сваке године, пред нама је још дуг пут. Подигнимо свест о окрутности над животињама, спасимо оне којима је помоћ потребна. Злостављање животиња је злочин као и сваки други!

ПРОЧИТАЈТЕ И: Љубитељ животиња Симон Цовелл донирао је скоро 32.600 долара за гашење монструозне фарме меса за корејске псе

Пси Кућни љубимци Мачке Чињенице о животињама
Популар Постс